2010/10/26

GURIN OPILA

Gurin Opila

Nork ez du opil gozo hau txikitan dastatu? Zeinek ahaztu dezake bere zapore gozoa txokolate kikara batekin? Hona hemen gozoki hau egiteko prozedura.





  • Legamia esne apur baten disolbatu.
  • Beste katilu batetan, gurina disolbatu esnearekin.
  • Irina eta Maizena nahasi, eta pixkanaka-pixkanaka legamia eta gurina gehitu. Guztia ondo oratu.
  • Opilei forma eman eskuak gurinean igurtzi eta gero.
  • Labean irakiten utzi 40º hiru ordu laurdenetan.
  • Arrautzarekin margotu, azukrearekin hautseztatu eta labean egosi urreztatu arte.
  • Hozten uzten dira. Hoztuta daudenean erditik zatitu egiten dira eta gurinarekin betetzen dira.

Gurina egiteko.

  • Azukrea eta ura irakiten jartzen da urazukrea egiteko.
  • Likido geratu dezan limoi tanta bat isurtzen da.
  • Hozten utzi.
  • Hotz dagoenean gurina gehitu hagaxka betekin irabiatuz.
Eta honela badaukagu gure opil gustukoena, On egin
 Cafearekin dastatzea gomendatzen dizuegu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario